Souhrn 18. týdne

26. dubna 2021

116. #dobrázpráva tohoto roku: Po Pobaltí a Slovensku se k vyhoštění diplomatů do Ruska chystá Polsko, zřejmě i Bulharsko a Rumunsko. Výraznou pomoc při jednání nám poskytuje GB. God save the Queen!

Jak můžeme ustát otevřený terorismus vojenské velmoci, která nechala zvolit svého agenta naším prezidentem? Sami rozhodně ne. Buďme vděčni každému, kdo se za nás postaví. A zároveň musím být neustále připraveni podpořit své spojence a sousedy, až budou napadeni Kremlem oni. Jinak nás Rusko spolyká jednoho po druhém.

27. dubna 2021

117. #dobrázpráva tohoto roku: @CSSD se definitivně rozhodla pro ukončení své činnosti nebo alespoň pro další politický život mimo sněmovnu, @jhamacek? Michal Hašek náměstkem ministra vnitra? Lánský pučista, lhář v přímém přenosu, fanoušek ruských separatistických teroristů?

Je neuvěřitelné, co se děje v ČSSD. Váhám, zda se současné vedení rozhodlo svou stranu zničit záměrně, anebo je to jen naprostá neschopnost. Co bude následovat? Opětovné zvolení Miloše Zemana předsedou, slučovací sjezd se Zemanovci anebo odstřel Lidového domu? Netroufám si vyloučit žádnou absurditu.

28. dubna 2021

118. #dobrázpráva tohoto roku: Ministerstvo průmyslu a obchodu zamítlo dotaci na sušárnu zrnin pro společnost Primagra, dceřinnou firmu @KoncernAgrofert, protože audit EK firmám vlastněným premiérem ve střetu zájmů dotace rozporuje. Díky za upozornění, @SoukupDavid!

První vlaštovka jaro nedělá, ale přinese naději a potěší zcela jistě. Možná se dočkáme i toho, že neoprávněně proplacené dotace bude po firmách vlastněných Andrejem Babišem vyžadovat naše vláda. Třeba po podzimních volbách?

29. dubna 2021

119. #dobrázpráva tohoto roku: @milionchvilek opět vytáhl do boje. Dnes se na Václaváku i jinde po ČR pořádá akce „Hrad za hranou, republika v ohrožení“, vyjadřující nesouhlas s politikou českého prezidenta Miloše Zemana a jemu podobných proruských kolaborantů.

Přiznejme si, že Milion chvilek pro demokracii pozvedl občanské uvědomění na nebývalou úroveň. Je výborné, že po změnách, kterými prošel a prochází tento spolek opět našel svou tvář.

30. dubna 2021

120. #dobrázpráva tohoto roku: v Českém domě v Moskvě končí od června hotelový i restaurační provoz. Předimenzovaný mamut se 122 kancelářemi, 87 pokoji a 131 byty v zemi, která proti nám vede hybridní válku a vyhazuje u nás muniční sklady je zadarmo drahý.

Kolos velikosti Českého domu nemá cenu v zemi, která je zbytným obchodním partnerem pro ČR. Mimo agrese nám Rusko nenabízí nic, co nedokážeme poptat jinde. A Miloše Zemana snad dokážeme zaplatit jen z našeho státního rozpočtu.

1. května 2021

121. #dobrázpráva tohoto roku: Tradiční pálení čarodějnic se obešlo beze ztrát na životech. Jako tradičně jste všechny ještě jednou dostaly milost. Díky tomu máme pod rozkvetlou třešní dnešní večer koho políbit. Krásný první máj přeju dámám i pánům.

Nejen politikou živ je člověk. Alespoň občas musíme i obyčejně žít. Které jiné zvyky, než pálení čarodějnic nebo stavění májek se každému spojí s večerem prvního máje, s Vilémem, Hynkem a Jarmilou?

2. května 2021

122. #dobrázpráva tohoto roku: Německý Registr transparentnosti uvádí @AndrejBabis jako vlastníka @KoncernAgrofert. Stejně tak i GB a Slovensko. Ze zemí, kde působí, jen u nás „pochybujeme“ o tom, že trestně stíhaný premiér firmy ve svém vlastnictví ovládá a ovlivňuje.

Už nikdo mimo Českou republiku nepochybuje o prokázaném střetu zájmů Andreje Babiše, ačkoliv on sám jej stále usilovně popírá. Pouze u nás je zbaběle opakována mantra o jeho „údajném střetu zájmů“. Nic není údajné na střetu zájmů a dotačním parazitismu premiéra, který jako hlava holdingu žijícího z dotací a pobídek zároveň ovlivňuje svými médii veřejné mínění a kvazipolitickou stranou ve svém držení přebírá stát.

Doufejme, že na podzim po volebním výprasku rozpustí své kravky a voly, a na jaře už nezaseje…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *