Volební zákon?

Pan Rychetský se rozhodl pomoci s nápravou chyby, kterou pomáhal způsobit. Je dobře, že se už delší dobu nechová jako lokaj otrocky poslušného ruského lokaje, rozvalujícího se v prezidentském křesle. Jako každý obyvatel historicky nejhoršího Karlovarského kraje pochopitelně vítám nález Ústavního soudu. Jsme totiž už dvacet let poškozeni coby voliči dvakrát, nejen velikostí našeho kraje, ale spolu s celou zemí i přepočtem dle d´Hondta. Poslední volby, v kterých náš hlas měl svou plnou váhu proběhly roku 1998.

Co na nález ústavního soudu pronášel svou nezaměnitelnou fistulkou ublíženého Kašpárka trestně stíhaný premiér ve střetu zájmů všichni víme. Obzvláště mne zaujaly věty Ústavní soud ztratil zábrany a snaží se ovlivnit politickou situaci v zemi“ a Pavel Rychetský evidentně není nestranný ústavní soudce“.

Právě naopak, nevážený majiteli holdingu. Ústavní soud má chránit Ústavu a práva občanů. Zábrany jste ztratil vy, měl-li jste kdy jaké. Svou snahou vzít si z našich daní kdykoliv na cokoliv a jakkoliv vysokou částku prokazujete, že vám záleží pouze na vašem osobním obohacení. Chápu, že nejste spokojen s vývojem situace. Zjištění, že při setrvalém poklesu preferencí přijdete o dalších nejméně deset hlasů bránících vás před vyšetřováním Čapáku, Bečvy, daňových deliktů atp. vás pochopitelně zamrzelo.

Pocity nás, občanů Karlovarského kraje snad nejlépe vystihuje text známého spirituálu „Své věci rozhodnu si sám, až se k nám právo vrátí.“ Ústavní soud nám vrátil naše občanské právo, které nám vzali hrobaři demokracie a občanské společnosti. Otcové perverzní oposmlouvy, populistický kleptokrat Klaus s kleptokratickým populistou Zemanem snahou zabezpečit si vykleštěním volebního zákona výhody a vyřadit opozici skutečně ztratili zábrany a ovlivnili politickou situaci v zemi na dlouhá léta.

Tehdy pronášel lživé, ale o to vášnivější obhajoby úpravy volebního zákona v parlamentu Jan Zahradil. Dnes můžeme sledovat v přímém přenosu tirády Vondráčků a Benešových, plamenně obviňujících Ústavní soud z účelovosti jednání. Nebo na sociálních sítích Nacherů operujících s nedostatkem času na novelu volebního zákona.

Jestli vám, poslanci profikorupčního hnutí ANO jde pouze o čas, mám pro vás návrh. Vaše Malá poslankyně může oprášit své oblíbené studijní metody, najít si v plném znění zákon platný před oposmluvní deformací a jí dobře známým způsobem ctrl-c ctrl-v požadovanou novelu během několika minut zhotovit. Kdyby snad narazila na neřešitelný problém, zajisté jí vypomůže poslanec Nacher, pyšnící se výškou, pochopitelně iq.

Ale nechme žertů, Andreji Babiši. Vy jste, stejně jako mnozí populisté a diktátoři dokázal vystihnout slabinu demokracie. V demokratických volbách jste byl zvolen vy, pro kterého jsou slova demokracie, svoboda a lidská práva jen prázdným pojmem. Vadí vám svoboda projevu, zneužíváte čínský virus k omezení nejen svobody shromažďovací. Ale teď padla kosa na kámen, tedy vy jste narazil na nezávislou soudní moc.

Pokud jde o nevhodné načasování kroku Ústavního soudu, není to chyba pana Rychetského. Byl vám dán dostatek času k projednání novely volebního zákona. Opakovaně jste ji nechal odsunout a tím jste přinutil Ústavní soud konat dostatečně včas, aby se stihla novela do voleb.

Jsem přesvědčen, že váš spojenec z Lán dostal předběžné informace o očekávané podobě nálezu Ústavního soudu. Svým nezvykle předčasným vyhlášením termínu voleb sledoval dva cíle. Měl v úmyslu poškodit vaši politickou opozici, což doplnil svým protiústavním prohlášením o vítězi voleb. Ale zároveň tím chtěl dostat pod tlak členy soudu, a přinutit je k úvahám o odložení svého výnosu na dobu pozdější. Svůj nátlak vystupňoval Miloš Zeman dopisem, kterým se snažil ovlivnit nezávislou soudní moc. Naštěstí mu to nevyšlo díky jedenácti statečným a nás čekají volby, ve kterých budou mít konečně hlasy voličů stejnou váhu.

A na závěr bych vám, Andreji Babiši, poskytl dobrou radu. Naprosto chápu, že nedokážete přimět kohokoliv solidního aby vám sedl na lep a vstoupil do vaší vlády. Zauvažujte ale o výměně ministryně nespravedlnosti. Po jejích slovech „soudcům Ústavního soudu někdo něco slíbil, takto funguje život“ každému občanu naskočí v paměti kontakty Marie Benešové s Markem Vítem, odsouzeným na osm let za podvody a předčasně propuštěným nestandardním způsobem. Nebo její snaha poškodit whistleblowery při obhajobě členů dotační mafie, pocházejících převážně z vašich koaličních stran.

Stejně jako každý občan naší země se domýšlím, že vás kryje ministryně nespravedlnosti před soudním stíháním, řečeno jejími slovy „tak funguje život“ a nepátrám, co jste jí za to slíbil. Ale pro udržení vašich Potěmkinových vesnic spravedlnosti do voleb by bylo záhodno, kdyby ji na postu ministra nespravedlnosti vystřídaly jiné kulisy. Vyvolala svými slovy přílišnou pozornost médií a politiků nejen v naší zemičce, ale v Evropě a po celém civilizovaném světě. Klidné to nechá pouze země jako je Rusko. Ale tam by ostatně nevyvolalo pozornost, ani kdybyste mne zítra nechal odsoudit za nepojídání koblih. Co si budeme povídat, v Rusku mají jiné zvyklosti, tam odsoudí i otráveného.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *