Souhrn 9. týdne

21. února 2022

52. #dobrázpráva tohoto roku: Člověk má dobrý pocit, když premiér v diskusním pořadu chápe otázky moderátora, odpovídá na ně, k věci, fundovaně, srozumitelně, slušně a česky. Díky pane @P_Fiala. A díky všem voličům, kteří rozhodli o změně k lepšímu!!!

Otázky Václava Moravce změnou vlády získali na srozumitelnosti, kultuře projevu a jazykové úrovni několik tisíc procent.

22. února 2022

53. #dobrázpráva tohoto roku: Kreml se snaží o územní zisky, Putin si chce udržet reputaci pevného vládce. Ve výsledku se Rusko řítí po ekonomickém tobogánu. A jízda teprve začíná, držte si klobouky. Přátelé z Ruska, emigrujte dokud to jde.

Zdroj

Ruská burza padá, něco si přejte. Třeba mír na Ukrajině a pád Putinova režimu.

23. února 2022

54. #dobrázpráva tohoto roku: Rusko začíná platit za svou agresi. USA, Velká Británie a EU spouští sankce. Na můj vkus by mohly být tvrdší, ale takto je tu ještě prostor pro další kroky po útoku na Ukrajinu.

Zdroj

V USA a EU byly navrženy sankce za uznání nezávislosti Ruskem okupovaných území na jihovýchodě Ukrajiny Putinem. Sankce budou uvaleny na ruské banky a ty představitele režimu, kteří se na uznání nezávislosti proruských teroristů podíleli.

24. února 2022

55. #dobrázpráva tohoto roku: Napříč Českem se vyjadřuje podpora Ukrajině napadené Ruskem, stranou nezůstaly ani Vary. Kritikou Putina nešetřil V. Votápek, exkonzul v Petrohradě, zástupci místních pol. stran ani řada občanů.

Zdroj

Ani Vary, lidově přezdívané jako Ivanovy nezůstaly stranou a vyjádřily podporu Ukrajině ohrožované svým nevyzpytatelným sousedem.

25. února 2022

56. #dobrázpráva tohoto roku: USA a GB uvalují sankce na Alfa-bank, Sberbank, VTB, Moskevskou kreditní, Otkrytie, Sovkombank, Gazprombank, Novikombank. Více než 85% bankovního sektoru Ruska se veze s kopce. Pád akcií začíná, okruh Putinových finančníků nestačí sčítat své ztráty.

Ukrajina byla napadena. Svobodný a civilizovaný svět se budí ze svého snu o Rusku jako své součásti. Reakce na agresi Kremlu musí být okamžitá a tvrdá, jinak nemá cenu.

26. února 2022

57. #dobrázpráva tohoto roku: Vláda rozhodla o zablokování dezinformačních webů!!! KONEČNĚ!!! Bál jsem se, že se toho nedočkáme.

Zdroj

Zablokování osmi nejhorších dezinformačních webů, dlouhodobě představujících ohrožení národní bezpečnosti a hlasitou ruskou pátou kolonu přišlo pět minut po dvanácté, ale děkujeme i tak. Zablokované byly stránky Aeronet.cz, Protiproud.cz, Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz.

27. února 2022

58. #dobrázpráva tohoto roku: Joe Biden zvažuje možnost sankcionovat dolarové rezervy ruské centrální banky, tedy cca 16,5 % z celkových rezerv. Toto opatření by přivodilo totální krach rublu a hyperinflaci. Připojí se stejným krokem i EU s EUR?

Zdroj

Zmrazit dolarové rezervy národní banky je krok natolik odvážný a nekompromisní, že překonává i dopad odříznutí všech ruských bank od SWIFTu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *