Souhrn 2. týdne

4. ledna 2021

4. #dobrázpráva tohoto roku: @ZdravkoOnline téměř po roce hledá koncepci a strategii boje s pandemií. Nepatrné zpoždění, vždyť jde jen o naše přežití, nejde o nic důležitého jako jsou třeba dotace pro @KoncernAgrofert. Anebo #vládajelit hledá jen nového Kecala, pardon @prchal?

Ministerstvo zdravotnictví vyhlásilo výběrové řízení na vrchního bojovníka s kovidem prakticky rok po jeho exportu Čínou do celého světa. Součástí přihlášky má být návrh koncepce mediálního zvládnutí pandemie maximálně na tři normostrany. Nemohu se rozhodnout, jestli je to pokus o vtip, nebo se mi to jen zdá.

5. ledna 2021

5. #dobrázpráva tohoto roku: Donald Trump doložil svá tvrzení o volebních podvodech. Musel kvůli tomu absolvovat hodinový hovor do Georgie, ale byl úspěšný. Díky Donaldovi víme, že Trump se o volební podvod pokusil. Jen mu pořád chybí necelých 12 tisíc hlasů…

Mnoho měsíců zpochybňoval Donald Trump výsledek voleb. Mnoho twítů, rozhovorů a tiskovek věnoval ohlašování volebních podvodů, kterými měl být poškozen. Neprokázaly se mrtvé duše, chyby softwaru ani záměrné podvody. Jediný, kdo se o volební podvod pokusil, byl Donald Trump svým pokusem o vydírání a nabádáním k trestnému činu falšování volebních výsledků.

6. ledna 2021

6. #dobrázpráva tohoto roku: Evropská léková agentura požehnala vakcíně firmy Moderna. Po schválení Evropskou komisí se tím výrazně urychlí proočkováni populace EU. U nás to záleží na vy víte kom. Tomu asi zatím nikdo nenabídl provizi z každé dávky, tak s tím nijak nechvátá.

Přes propagandistické lži Andreje Babiše nestačíme dostatečně rychle aplikovat zatím dodané vakcíny, ale i tak je možnost rychlejšího očkování velkým pokrokem v současné kritické situaci.

7. ledna 2021

7. #dobrázpráva tohoto roku: Donald Trump, nebezpečný sebestředný populista vydávající se za konzervativce má bloknutý twitter. Kdypak se asi Mark Zuckerberg podívá na účet čaulidi, co myslíte, @AndrejBabis? Nastudoval jste si, jakým směrem vedete se Zemanem naši společnost?

Po rocích lží a urážek, které svými twíty Trump ve veřejném prostoru šířil, se twitter rozhodl jej dočasně bloknout. Svoboda projevu se nerovná svobodě šíření lží, a to zvláště u státníka s dosahem jaký má prezident nejmocnější země světa. Obecně řečeno, možnost volného lhaní by neměla mít žádná veřejně činná osoba v médiích ani na sociálních sítích. Tak si představuji ty prázdnotou zející profily Okamurů, Klausů, Babišů, Ovčáčků, …

8. ledna 2021

8. #dobrázpráva tohoto roku: Vakcína Pfizer/BioNTech podle studií odolává 16 mutacím čínského viru včetně novým, rychle se šířícím z JAR a GB. Tak teď od očkování odstavit #vládajelit, svěřit je kompetentním místům podle krajů a můžeme se snad trochu nadechnout.

Můžeme si odškrtnout zbytečný strach z další neznámé u čínského viru. Nemá ale cenu zavírat oči před možností, že nějaká dvacátá mutace bude dosavadní vakcíny nezdvořile ignorovat…

9. ledna 2021

9. #dobrázpráva tohoto roku: Twitter definitivně pro nabádání k násilnostem odstřihl Trumpův účet a maže všechny jeho příspěvky z oficiálního vládního účtu. Fcb pozastaví Trumpův účet minimálně do konce jeho prezidentského období. Svoboda projevu se nerovná svobodě šíření lží!

Snad budou další podobné kroky podniknuty u účtů všech politiků, populistů, šiřitelů bludů, nesmyslů a konspiračních teorií. Svoboda projevu se nerovná svobodě šíření lží, ačkoliv to tak chápou zejména největší lháři. Není-li veřejně činná osoba zodpovědná za svá slova, neměla by mít možnost jimi ohrožovat veřejnost. Stejně tak je odňat řidičák tomu, kdo pod vlivem opakovaně projíždí protisměrem. Jeho svoboda pohybu totiž ohrožuje všechny okolo.

10. ledna 2021

10. #dobrázpráva tohoto roku: Demokraté zítra opětovně spustí proces odvolání Trumpa. Snad se jim podaří mu zabránit v pokusech o návrat. Byl by potrestán odnětím výhod bývalého prezidenta. Prosím naše senátory o pozornost, v listopadu je zřejmě čeká stejný proces.

Proces odvolání prezidenta už jednou demokratům nevyšel. Po jeho opakovaných slovních útocích na oponenty, opozici a kritická média vyslal své příznivce do útoku na Kapitol. Pokus o impeachment vidím jako správný a spravedlivý. Prezident, který pro svůj osobní prospěch vědomě rozeštvává zemi nemá mít nárok na výhody plynoucí z vykonávání funkce prezidenta a nesmí mu být dána možnost své přečiny opakovat v dalším funkčním období. Stejně tak uvítám potrestání bývalých komunistických špiček, které doposud unikají spravedlivému soudu. Není to v žádném případě zbytečné u bolševických gerontů, ani u několika posledních dnů Trumpa coby prezidenta, stejně jako to není zbytečné u posledních žijících druhoválečných zločinců, kteří doposud unikli spravedlnosti. V rámci dodržování mravních norem a zásad lidské slušnosti musí být právu dán průchod.

A kdyby někomu bylo náhodou do zpěvu, doporučuju známou pohádkovou, pro dnešní dobu upravenou píseň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *