Souhrn 8. týdne

15. únor 2021

46. #dobrázpráva tohoto roku: @Tpetricek se rozhodl kandidovat na předsedu @CSSD proti @jhamacek. Na Zamini si vcelku ostudu neudělal, vyhrazuje se proti spolupráci s #profikorupčníhnutíANO. Přeju mu hodně štěstí při resuscitaci @CSSD. Hodil by se mu zázrak, nebo živá voda…

Po zkušenostech, v mládí nabytých v bolševickém režimu logicky nejsem žádným přivržencem levice. Na druhou stranu si ale uvědomuji, že vyprázdněnost prostoru po kolapsu ČSSD je pro náš demokratický systém nebezpečná. Jestliže se Piráti nehlásí ke své levicovosti, je určitou nadějí i snaha současných vládních spoluhráčů převzít otěže v ČSSD a změnit směr její jízdy. Jen si nejsem jistý, není-li už na změnu pozdě.

16. únor 2021

47. #dobrázpráva tohoto roku: Ivan Pilný, exministr financí a exposlanec vystupuje z #profikorupčníhnutíANO. Vadí mu absence demokratické diskuse a vnitřní fungování ANO. Trošku delší vedení, o osm let. Ale nakonec mu to došlo: @AndrejBabis nezvládá řídit firmu ani stát.

Je zajímavé, jak brzy po ztrátě svého vlivu a výhodných postů prohlédají bývalí poddaní Andreje Babiše. Tentokrát to je Ivan Pilný. Musím ale uznat, že to zvládá mnohem lépe než Krnáčová nebo Šlachta. Na to, že byl Pilný ochoten řadu let sloužit štbáckému udavači, o kterém si mohl zjistit dostatek relevantních informací, mohu jeho odchod ze sekty svědků Babišových označit téměř za noblesní.

17. únor 2021

48. #dobrázpráva tohoto roku: Jestli chceme přežít, musíme přežít vládě navzdory. Jako Hrdý nejhorší musím poděkovat našemu hejtmanovi, @kulhanek_p!

Karlovarský kraj pod vedením hejtmana Petra Kulhánka se chystá požádat oficiálně vládu o povolení přepravy covidových pacientů do nemocnic v Německu, jakmile u nás budou docházet volná lůžka. Co jiného zbývá lidem, kteří cítí zodpovědnost za své spoluobčany, než převzít iniciativu při pohledu na absolutní zmar šířený vládou ČR.

18. únor 2021

49. #dobrázpráva tohoto roku: Slavia doma remizovala s Liškami 0: 0. Divné, když si přitom vlastní gól dal Prymula, @Jan_Skopecek a také Dvořák. Zareagoval jako první @AndrejBabis, co na to @P_Fiala a jak to okomentuje @ CT24zive?

Celá řada politiků a „vlivných osobností“ bez ohledu na panující kritickou situaci neodolala a nechala se pozvat na fotbalové utkání. Papalášství není omezeno pouze na pretendenty ANO, ale dokonce i na řadu členů ODS. Podle jejich vyjádření tito lidé nechápou, jaký signál vysílají k řadovému občanovi. Absolutní pohrdání chátrou, která je nucena dodržovat řadu ponižujících a život omezujících opatření, zatímco smetánka si libovolně užívá? Tímto způsobem se zřejmě pokouší o znovunabytí důvěry v politické strany?

19. únor 2021

50. #dobrázpráva tohoto roku: Obyvatele bytů zvláštního určení očkují ve Zlínském kraji. Vhodná iniciativa a ignorování neschopné vlády trestně stíhaného premiéra ve střetu zájmů.

Další kraj, který koná ve prospěch svých občanů bez ohledu na zmatečné kroky vlády. Očkování obyvatelů bytů zvláštního určení i pod hranici 80 let nelze nic vytknout, pouze pochválit. Upozornit chci zejména na fakt, že hejtmanem Zlínského kraje je Radim Holiš za ANO. Monolit hnutí pána všehomíra už zřejmě není tak pevný, jak se zdá.

20. únor 2021

51. #dobrázpráva tohoto roku: Město Hroznětín pro své seniory pořídilo respirátory. Nechci chválit jen našeho starostu Martina Malečka, ale všechny členy většiny samospráv. Vládu svrhnout a ze starostů vybrat novou losem, a jsme na tom mnohem lépe!!! https: // m.facebook.com/story.php?stor y_fbid = 285274866330945 & id = 100045453010433 & sfnsn = mo

Nejen hejtmani, ale i starostové pracují na rozdíl od naší vlády. Naši vládu by mohla vyměnit nejen vylosovaná řada starostů, ale i libovolní chovanci ZOO. Hůř než Babišova skvadra by nezvládl nikdo, to už totiž nejde…

21. únor 2021

52. #dobrázpráva tohoto roku: @UltramoraviaSpk našel svoji feňulku. Vím, že to není nic politického ani světoborného, ale zažehnaná noční můra každého pejskaře a bezbranný drobek v bezpečí domova je pro #dobrázpráva.

Uznávám, že nalezení ztraceného psa se poněkud vymyká z řady ostatních zpráv nejen tohoto týdne. Ale uživatelé twitru několik dnů fenku pomáhali hledat a podporovali nešťastného páníčka. Jsme to my Češi zvláštní sebranka a twitr je krásným vzorkem našeho národa. Řada individualit s vyhraněným názorem na vše: popírači kovidu versus zvěstovatelé konce světa, levice proti pravici, profesionální a dobrovolní trollové, feministky, konzervativci, milovníci zvířat, zapálení diskutéři na jakékoliv téma, …

Všichni se mezi sebou přou dohadují a nesouhlasí jeden s druhým. Ale v okamžiku nouze jsme zase lidští – kondolujeme neznámým lidem, pomáháme jim hledat zaměstnání nebo ubytování, radíme si v těžkostech života, trápí nás ztracená fenečka a radujeme se z jejího nálezu.

Snad to s námi tedy není ještě tak zlé…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *