Souhrn 25. týdne

14. června 2021

165. #dobrázpráva tohoto roku: Po ukončeném financování @KoncernAgrofert se management banky @HSBC rozpomenul, komu Čapí hnízdo patřilo v době úvěrování. Dočasný výpadek jejich paměti se hodil @AndrejBabis, návrat paměti se hodí obyvatelům České republiky.

Vedení banky HSBC Policii ČR potvrdilo, že v době úvěrování Čapího hnízda si byla banka vědoma vlastnictví Čapího hnízda Andrejem Babišem. Ostatně, jinak by tento podnik neprošel jejich riskem, a žádný úvěr by se nekonal. O jisté budoucnosti Agrofertu nejlépe svědčí vycouvání banky HSBC, původně největšího finančního partnera Agrofertu z této pozice. Podniky ve vlastnictví trestně stíhaného premiéra ve střetu zájmů už nepředstavují žhavou jistotu, ale pěkně palčivý problém.

15. června 2021

166. #dobrázpráva tohoto roku: Co je dobré zprávy pro společnost (zemi, národ) jako celek, může znamenat konec jedné osoby. Překlasifikování úvěrů (skokové zvýšení úročení) nebo dokonce i jejich zesílení já opravdu neopláču. Zdroj

Banky financující Agrofert budou muset přistoupit k velmi nepopulárním opatřením. Stíhání Andreje Babiše, majitele Agrofertu znamená nutnost navýšení úrokového zatížení všech úvěrů, možná i jejich zesplatnění. Není co závidět finančním oddělením Agrofertu.

16. června 2021

167. #dobrázpráva tohoto roku: Joe Biden se s Vladimirem Putinem dohodli na zlepšení vzájemných vztahů. Neshodli se na lidských právech, na řešení kauzy Ukrajiny atp. Rozdíl mezi Joe Bidenem a Donaldem Trumpem při jednání přímo tloukl do očí. USA má zase prezidenta.

USA je opět země, která má v čele konzistentní a predikovatelnou osobu. To je dobrá zpráva pro celý svět.

17. června 2021

168. #dobrázpráva tohoto roku: Poslední důkaz střetu zájmů dodala @PolicieCZ, která žádá o součinnost Google. Nevyšetřuje přečiny @AndrejBabis, ale pátrá po tom, kdo zveřejnil jeho slova. Je suis Julius Šuman!

Jak jinak se má chovat zakleknutá policie, než pátrat po těch, kdo překáží kmotrovi? Volby se blíží, po nich se k nám snad zase vrátí právo.

18. června 2021

169. #dobrázpráva tohoto roku: Nechal si říkat Masaryk, připravoval lichvářům smlouvy, občas si zatančil ve Sněmovně na stole … A teď chce žalovat investigativce, kteří na něj vytáhli jeho špínu. Lepší drzé čelo, než poplužní dvůr, co Vondráčku?

Všichni chápeme, že lidé s morálkou nevstoupí do profikorupčního hnutí, které založil a vlastní agent STB. Ale to, co Andreji Babišovi slouží, představuje extrémní vrchol amorálnosti a bezpáteřnosti i v našem českém, v tomto směru značně liberálním prostředí.

19. června 2021

170. #dobrázpráva tohoto roku: Po letech služby se důstojně s veřejnou činností loučí spoluzakladatel a čestný předseda @TOP09cz, pan @schwarzenberg_k, nehodlá už kandidovat do sněmovny. V porovnání se zdravím kypícím mladíkem, který jej porazil v prezidentských volbách …

Miloš Zeman v prezidentských volbách poukazoval na vysoký věk a možné zdravotní komplikace Karla Schwarzenberga. Ten o řadu let později dokáže zvážit svůj odchod z politického života. Miloš Zeman je popovážen svou kamarilou, která mu poskytuje informace zřejmě uzpůsobené k obrazu svému, nemá samostatný a neomezený přístup k lidem, ani ke světu okolo. Dožívá v prezidentském ghetu. Ještě pudink, Miloši?

20. června 2021

171. #dobrázpráva tohoto roku: @milionchvilek vystavil účet trestně stíhanému premiérovi ve střetu zájmům, @AndrejBabis. Výzva Benjamina Rolla k podpoře demokratických stran byla přesná. Je čas na aktivitu, není čas na odpočinek.

Benjamin Roll převzal Milion chvilek pro demokracii, a přes počáteční pochyby dnes můžeme říct, že si vede dobře. Akcent na podporu demokratických stran v nastávajících volbách je dnes to nejdůležitější, co může být.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *