Souhrn 16. týdne

12. dubna 2021

102. #dobrázpráva tohoto roku: Dáme Česko dohromady! @market_a, @P_Fiala a @Mjureka oficiálně podepsali koaliční dohodu a @SpoluKoalice vykročila za vítězstvím ve volbách. Máme na to spolu s @PiratskaStrana a @STANcz už jen půl roku!

Konečně jsme se dočkali společného vykročení pravicové koalice za vítězstvím ve volbách. Pirstan tento krok učinil už v předstihu. Doufejme ve slušnou kampaň demokratických bloků bez vzájemného napadání. Spolupráce obou koalic bude po volbách naprosto nezbytná!

13. dubna 2021

103. #dobrázpráva tohoto roku: Odvážný @jhamacek se pomstil vyzývateli a uspokojil #prezident_vlastizrádce, ale nečekaně se mu v krku vzpříčil @ZaoralekL, který nechce přebrat Zamini vykleštěné Zemanem a Babišem. Palec nahoru, příjemné překvapení.

Jan Hamáček bezprostředně po svém vítězství na sněmu ČSSD odvolal Tomáše Petříčka, svého protikandidáta. Lubomír Zaorálek ale odmítl přijmout post ministra zahraničí, prý má rozdělanou práci na kultuře. V sobotu večer jsme se na mimořádné tiskové konferenci dozvěděli, proč L. Zaorálek neměl odvahu převzít Zamini.

14. dubna 2021

104. #dobrázpráva tohoto roku: Mluvčí UK Václav Hájek uvedl, že podle rektora Tomáše Zimy by bylo zbytečné posuzování vakcíny univerzitními odborníky. Používání vakcín musí umožnit oprávněné orgány, tedy MZ, SÚKL a EMA. Jakou další cestu najde #prezident_vlastizrádce ?

Úporná snaha prezidenta Miloše Zemana podpořit ruskou propagandu nákupem vakcíny Sputnik se zatím míjí úspěchem.

15. dubna 2021

105. #dobrázpráva tohoto roku: @PArenberger se učí rychle. Umí se pochlubit cizím lidem a vrazit „příteli“ s úsměvem kudlu do zad. Jak sem vnutí nefunkční vakcinační družici #prezident_vlastizrádce ?

Nový ministr zdravotnictví dobře zapadl do vlády štbáckého udavače. Pochlubí se mimořádnou dodávkou více než milionu dávek vakcín Pfizer/BioNTech o kterou se nijak nezasloužil a tím prakticky znemožní využití neschválené vakcíny Sputnik.

16. dubna 2021

106. #dobrázpráva tohoto roku: Po deeskalaci doutnajícího napětí vyvolaného Ruskem volali Angela Merkelová a Emanuel Macron. Na základě společného jednání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskyjm byl Kreml vyzván, aby stáhl vojska od ukrajinských hranic az Krymu.

Ačkoliv se to nerovná dodávkám moderním zbraním, ani přímému vojenskému zásahu, je velice dobře, že EU dává najevo vůli po míru v Evropě Putinovi a jeho administrativě.

17. dubna 2021

107. #dobrázpráva tohoto roku: Prezident Biden se rozhodl k řešení ruského vměšování do voleb v USA, kybernetických útoků proti USA, agresi na Ukrajině atd. Vyhoštění 10 ruských agentů s diplomatickým krytím a sankce na skoro 40 firem a osob mělo přijít už kdysi dávno.

Kdo tvrdil, že jedině Trump je zárukou tvrdého postoje proti Kremlu, měl by se jít veřejně omluvit současnému prezidentovi USA.

18. dubna 2021

108. #dobrázpráva tohoto roku: Máme uzavřené vyšetřování explozí ve Vrběticích. Naše vláda dovede svým lhaním udělat grotesku a tragédii zároveň z neštěstí, diplomatického jednání i vyhoštění ruských agentů. Ale pár jich vyhostili, alespoň něco.

Po sedmi letech vyšla najevo pravda o ruském státním terorismu, o válečné operaci na našem území provedené Kremlem, i přes veškerou snahu Miloše Zemana, Andreje Babiše a členů jeho vlády o zamlčení tohoto byzantinského aktu násili, který do dnešní Evropy absolutně nepatří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *