Vyhraje-li Babiš další volby, ukřižuje demokracii

Volební kampaň je v plném proudu, ale její vrchol je stále před námi. Co nám ještě přinese? Můžeme to odhadnout podle toho, čím jsme si už prošli. S kampaní začalo jako první profikorupční hnutí ANO, maskujíc ji za autogramiádu svého majitele. SPD snaživě lže na všechny strany, Přísaha se po přepáleném začátku vymezuje dokonce i proti svému áčku a ČSSD se snaží zamluvit osm let účasti ve vládní koalici. Komunisté nás slibují opět zavést do bolševického ráje marně spoléhaje na sklerózu těch, kteří jej už okusili. Piráti bojují sami se sebou i s podpásovkami Babišových zaměstnanců a nepříliš úspěšně se snaží zachránit pod stanem. SPOLU drží spolu stále pevněji, prozatím úspěšně ignoruje výpady mediální divize holdingu. Postupně týden po týdnu přitvrzuje v kampani, úspěšně do ní vnášejíc pro Česko nové prvky. Získává tím pozornost voličů i procenta v průzkumech. Vývoj situace se pokoutně, leč pilně snaží ovlivnit prezident ve prospěch své sebranky vždy, kdy mu to jeho zdravotní stav umožní.

Převahu Babiše v mediálním prostoru vyrovnává iniciativa občanů

Od prvních opatrných aktivit Milionu chvilek pro demokracii byla jasná jeho povaha a zaměření. Obrana demokracie a občanských svobod proti nepřátelskému převzetí státu Zembiši pokropila živou vodou obyvatele naší země. Masová účast na akcích Milionu chvilek spojila demokraticky smýšlející občany, vnukla jim naději a mnohé inspirovala k aktivnímu vstupu do veřejného života, ba i do politiky.

Nadšeně jsme se potkávali na demonstracích s lidmi, kterým nebyla lhostejná pozvolná recese lidských práv a svobod směrem k bolševického režimu. Opatrně jsme navzájem kličkovali okolo lišících se politických názorů, takže svou touhu po právu a po svobodě mohli svorně skandovat členové a příznivci zelených, ods, lidovců, piráti i topkaři. Mezi davem neznámých tváří se běžně pohybovali přední politici, umělci nebo žurnalisté jako nedílná součást masy občanů.

Import kovidu z Číny odhalil bezbřehou neschopnost Babiše a jeho pomocného družstva, ale zároveň mu pomohl pozastavit nárůst projevů nespokojenosti obyvatel naší země.

Ale v průběhu volební kampaně se na scénu vrací Milion chvilek ve své staré dobré aktivitě a plné síle. Jeho členové podporují obě demokratické koalice, rozdávají jejich materiály, vyjíždějí na svou pěst do mnoha měst a městeček a přesvědčují voliče k účasti na volbách. Ale také oslovují účastníky předvolebních mítinků hnutí ANO, což pochopitelně vyvolává nelibost Babiše a jeho služebníků. Namísto pořízení propagandistických snímečků pro čaulidi sklízí svou vlastní nenávistnou setbu. Lidový odpor je vyjádřen hlasitým připomínáním Čapího hnízda, střetu zájmů, neoprávněného čerpání dotací, zavlečení vlastního syna na okupovaný Krym, výzvami k demisi, případně i k návratu na Slovensko.

Kříže pro Babiše dne 7. srpna 2021

Více než třicet tisíc obětí neschopnosti Babiše je symbolicky připomínáno jako „Kříže pro Babiše“. Jak se tato aktivita vyvíjí a kam její vývoj směřuje vypovídá mnohé o pokračování kampaně a budoucnosti po volbách.

Začněme v Průhonicích, kde Milion chvilek pro demokracii připomenul oběti pandemie v den, který chtěl Andrej Babiš věnovat své kampani podepisováním knihy, kterou sám zcela jistě nepsal a snad ani nečetl. Co následovalo? Bohumil Řehák, starosta Průhonic vyslal místní dobrovolné hasiče, aby kříže odstranili z náměstí, což se jim ale nezdařilo. Andrej Babiš kříže bezostyšně pošlapal, čímž dal jasně najevo co cítí ke svým obětem. Podepisoval si klidně nesmyslný text, který mu nikdo nezakazuje. Nechal točit vanilkovou a kakaovou zmrzlinu, která podle jeho propagandy byla vyrobena čistě z produktů vypěstovaných u nás Agrofertem. Policie ČR následně vyšetřovala organizátory „Křížů pro Babiše“ a snažila se je obvinit z poškození cizí věci. Pochopitelně tato iniciativa policistů, hasičů i snaživého starosty Bohumila Řeháka vyšla vniveč, ale všeobecná snaha kolaborovat s Andrejem je mrazivá.

Kříže pro Babiše dne 18. září 2021

V centru Českých Budějovic, v Kanovnické ulici byly připraveny Kříže pro Babiše brzy ráno v den předvolební kampaně politického hnutí ANO. Co následovalo? Primátor Jiří Svoboda (za ANO) nakázal odstranit nepohodlnou pietní připomínku městské úklidové službě FCC. V Českých Budějovicích se vyskytoval i krajský lídr ANO, Richard Brabec. Při odstraňování křížů byl málem odstraněn i Luděk Beneš, člověk svou občanskou aktivitou vládnoucímu hnutí nepohodlný. Měl štěstí, byla mu pouze opařena noha.

Pracovník úklidové firmy FCC se nejprve otázal „Mám mu obtočit tu hadici kolem krku?“ a poté vysokotlakým čističem zasáhl nohu spoluobčana. Městská policie na pokyn primátora Jiřího Svobody pojala podezření z poškozování cizí věci, proto celou věc předala Policii ČR. Luděk Beneš byl po výslechu na služebně zproštěn podezření, a Kříže pro Babiše budou řešeny městem v klasickém přestupkovém řízení. Luděk Beneš pochopitelně své zdravotní poškození oznámil jako ublížení na zdraví, což bude šetřit Policie ČR. Má k tomu dobrý důvod – lékařem mu byla zjištěna popálenina II. stupně.

Vyhraje-li Babiš další volby, ukřižuje demokracii

ANO, to není nadsázka. Už dnes se mezi mládeží nešarochuj používá místo tradičního nezdržuj. Nikoliv provozní problémy Dezy před únikem jedů do Bečvy, ale zdroj úniku informací o těchto problémech vyšetřovala naše čacká policie. Zachce-li se premiérovi vlečky pro jeho firmu, je majitel vlečky zakleknut státními úřady. Ministerstvo financí odmítá součinnost s německými kolegy a s Policií ČR při vyšetření podezřelých daňových machinací na Čapím hnízdě. Kříží-li Kříži pro Babiše občané jeho kampaň, jsou popotahováni Policií ČR, a hasiči i městské policie se mohou přetrhnout, jen aby vyhověli Andreji Babišovi. Vedení měst na něm závislé anebo mu stranicky podřízené zneužívá svého postavení, jen aby posloužilo šéfíčkovi. ANO, je to pro Babiše typická kámpáááň, kterou roztáčí do stále vyšších obrátek celé profikorupční hnutí.

Nedílnou a důležitou součástí Babišovi kampaně je rozdělování společnosti. První obětí byli živnostníci, kteří „fšeci kradnů“. Všehoviníkem byl Kalousek, následovali zejména Piráti, stejní narkomani a vítači jako byl Kalousek zloděj zlodějská. Nejnovějším terčem je mládež, která chce okrást, vystěhovat a zmasakrovat důchodce, které jen Babiš může ochránit.

Je to mnohokrát použitý vzorec, propracovaný k dokonalosti Paulem Josephem Goebbelsem, ministrem propagandy Adolfa Hitlera. Ten mimo univerzálních Židů předhodil obyvatelstvu německé komunisty, ruské bolševiky, dekadentní Francouze, zdegenerované Slovany.

K Reichstagu se už sváží řepkový olej a sirky

Jakým způsobem se Hitlerovi podařilo uchvátit definitivně moc? Po nepřesvědčivém vítězství s třetinou hlasů ve volbách došlo dne 27. února 1933 k doposud neobjasněnému požáru říšského sněmu. Lidská práva byla citelně omezena, byla například zrušena svoboda osobní, projevu, tisku, také právo shromažďovací ale i poštovní a telefonní tajemství. Bylo zastavováno vydávání novin a časopisů, došlo k brutálnímu potlačení opozice, zákazu komunistické strany, masovému zatýkání odpůrců. Jednalo se o tisíce osob. Předčasné volby 5. března 1933 Hitler drtivě vyhrál a chopil se ničím neomezené moci.

Jak daleko je Babiš ochoten a schopen zajít, aby zastavil vyšetřování svých přečinů a udržel financování svých podniků z veřejných zdrojů? Nepochybujme o člověku, který dokázal jako bílého koně zneužít svého vlastního syna.

Jediná možnost Andreje Babiše jak odvrátit porážku a potupný konec je obrazně řečeno požár parlamentu, ze kterého obviní opozici a poštve na ni své příznivce, aby jej bránili. Tím definitivně rozdělí společnost. Státní instituce konat nebudou, jsou násilně převzaté, zakleknuté anebo demoralizované a rozvrácené. Než se dostanou k akci, bude už pozdě.

Dejme si proto pozor poslední dny kampaně. Tentokrát nepůjde jen o kňučení, lži a špínu, ale o bezprecedentní provokaci. A poděkujme zdravému rozumu Luďka Beneše, který se udržel na uzdě a nesplatil zlé zlým. Jeho sebeobranu by Babišova mediální smečka hyen dokázala využít a prodat ji.

Uvědomme si, že od požáru Reichstagu ke koncentrákům pro opozici nebylo nijak daleko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *