Souhrn 27. týdne

28. června 2021

179. #dobrázpráva tohoto roku: Auditoři min. financí prověřili zacházení Úřadu práce Karlovy Vary s 35 miliony s EU na projekt „Zdravotní postižení není hendikep v Karlovarském kraji“. Závěr kontroly: Propagací u společnosti Mafra došlo k porušení zákona o střetu zájmů. JO !!!

Jistě, ač jsou to auditoři ministerstva financí, tak podléhají přímo EU, a nikoliv zaměstnankyni politické divize holdingu, který vlastní Andrej Babiš. Proto jim nebylo možno zabránit ve vykonávání jejich povinností. Musíme přiznat i to, že šlo o zanedbatelnou částku. Na druhou stranu, tvoří to precedens, který můžeme zužitkovat po volbách. Berme to jako první kapky prosakující hrází, která se zatím zdá pevná. Ale právě tyto kapky prozrazují, že beton se už drolí!

29. června 2021

180. #dobrázpráva tohoto roku: Vědu a výzkum nelze zastavit. V Číně byla roku 1933 nalezena lebka, dnes byla určena jako dosud neznámý typ člověka, druh Homo longis, žijící ve východní Asii před cca 146 tisíci let. Papal-li netopýry, nevíme, ale koronaviry přežil i bez vakcín.

Další část skládačky vývoje a minulosti našeho druhu je na světě. Rozbory DNA nového lidského druhu už běží. Snad se podle těchto testů Homo longis podaří přesněji zařadit. Po přestávce zaviněné jediným originálním čínským exportem, koronavirem, se začíná svět, ekonomika, výzkum a vývoj znovu rozbíhat. Na rozdíl od nově objeveného Homo longis my nemáme předurčeno vyhynout.

30. června 2021

181. #dobrázpráva tohoto roku: Náměstek zamini Smolek si předvolal ruského velvyslance, předal mu nótu k Vrběticím a požadavek odvolání ČR coby země nepřátelské k Rusku. BRAVO!

Náměstek Martin Smolek předal velvyslanci Ruské federace Alexandru Zmejevskému diplomatickou nótu, kterou byla uplatněna odpovědnost Ruska za exploze muničního skladu ve Vrběticích, stejně jako požadavek plné náhrady způsobených škod. Dále pan Smolek ruského velvyslance informoval, že vytvořením seznamu nepřátelských států (nás a USA) Rusko porušilo Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích a Smlouvu mezi Českem a Ruskem o přátelských vztazích a spolupráci. Proto musí být toto nařízení zrušeno.

Nejznámější ruský agent, většinou se povalující v Lánech, bude mít svým styčným důstojníkům zřejmě co vysvětlovat.

1. července 2021

182. #dobrázpráva tohoto roku: Svět nás dohání. Mariánský sloup, Radecký, sochy Habsburků a vrchol všeho – TGM, oblíbený cíl bolševické sběře. To bylo nějakých svržených soch a zlikvidovaného umění! Je ale fakt, že bolševici strhli i Stalinovu frontu na maso. Levice je levice.

https://twitter.com/StrategickeM/status/1410973815799226370

Svrhávání soch je nekulturní barbarství, srovnatelné s pálením knih inkvizicí či hitlerovským režimem. Netvařme se ale, že nás se to netýká. I v naší zemi máme s touto rádoby pokrokovou aktivitou bohaté zkušenosti. Nestává se nám to příliš často, ale v tomto případě jsme před Kanadou o století napřed.

Bohužel…

2. července 2021

183. #dobrázpráva tohoto roku: Mistrovství Evropy ve fotbale pro nás neskončilo ostudou. Někdy se štěstím, ale hlavně s hrou na hranici svých možností kluci postoupili mnohem dál, než se dalo čekat. Díky trenérovi Šilhavému bylo na co se dívat. Porazil nás lepší tým, to je život.

Každý Čech je odborník všeho druhu. Všichni jsme po bitvě generálové, ale nezapomínejme na hru našeho nároďáku před trenérem Šilhavým. Určitě udělal chyby, kterých si je sám nejlépe vědom. Od dob Karla Brücknera ale naše reprezentace neměla aktivní pojetí hry, kterým by se blížila nejvyspělejším fotbalovým zemím. Formát mistrovství, zejména nalétané kilometry hráčům rozhodně neprospěly, a přiznejme panu Šilhavému i to, že při vší úctě, se jeho hráči valnou většinou nemohou srovnávat se svými předchůdci, koučovanými slavným Klekí Petrou.

Před mistrovstvím jsme doufali v postup ze skupiny, skalp tulipánů byl neočekávaný, ale o to cennější.

3. července 2021

184. #dobrázpráva tohoto roku: Slovensko prodalo zpět Rusku 160 000 dávek neschváleného Sputniku V, o který není zájem. Ruská propaganda zabodovala, Slovensko bylo na okraji vnitropolitické krize. Účel Kremlu splněn.

Kauza ruské vakcíny na Slovensku končí totálním fiaskem. Bravo, Slovensko!

4. července 2021

185. #dobrázpráva tohoto roku: Na velehradskou pouť a Dny lidí dobré vůle po roce přicházejí lidé. Program je připraven, stánky, kolotoče a podobné atrakce taktéž. Začíná velehradská pouť, jako tradičně po celé roky. Život zaškrcený čínským koronavirem je resuscitován!

Kovid zavinil mnoho oběti, napáchal ekonomické ztráty. U nás vše ještě komplikovala a umocňovala neschopná a naprosto nekompetentní vláda. Tornádo ničemu nepřispělo, ale zvedáme hlavu a snažíme se navázat na dosavadní způsob života.

Nakolik budeme úspěšní, to teprve uvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *