Souhrn 3. týdne

11. ledna 2021

11. #dobrázpráva tohoto roku: Konkurzní mafie definitivně potrestána. Po 17 letech procesu potvrdil Ústavní soud 7 let Berkovi za zločinné spolčení a způsobené škody ve výši 264 mil. Kč. O kolik let déle bude trvat vyšetřování stávajícího premiéra za dotační podvody?

Řadu zničených podniků i lidských osudů má na svědomí konkurzní mafie bývalého soudce Berky. Vyčíslená škoda ve výši 264 mil. Kč byla řešena celkem 17 let. Výsledný trest činí 7 let. Trestně stíhaný premiér ve střetu zájmů ještě před svým vstupem do politiky násilně přebral firem více, řadu lidí nejen zničil, ale nepřímo jim zkrátil život. V době kovidové krize pro neposkvrněnost svého píárka k dnešnímu večeru obětoval 14.338 občanů naší země. Výše dotací jeho firmami neoprávněně získaných řádově přesahuje škody způsobené Berkou. Doufejme, že soudní procesy s Babišem budou ukončeny ještě za našich životů. Pro něj žádný trest nebude dost vysoký.

12. ledna 2021

12. #dobrázpráva tohoto roku: Jan Rovenský, zástupce šéfredaktora Práva přestává pro @AndrejBabis pracovat v utajení a nastupuje na Úřad vlády. Za tři roky práce a 56 servilních rozhovorů s premiérem si svých 30 stříbrných z našich daní určitě zaslouží. ANO zbrojí před volbami.

Po vzniku koalic si stratégové profikorupčního hnutí ANO uvědomují, že potřebují posílit své řady. Doufejme, že jim to nebude nic platné.

13. ledna 2021

13. # dobrázpráva tohoto roku: Evropská komise začne vyšetřovat neoprávněné čerpání dotačních velkých podniků. U nás se to překvapivě týká restrukturalizace ovocných sadů @KoncernAgrofert ve vlastnictví @AndrejBabis. Kdyby to někdo nevěděl, to je ten milionář, který prý nebude krást.

Další Babišova kauza se začíná. Nikdy nemá dost, nesmí se tedy divit, že jeho obětem dochází trpělivost. Koho sprostě urazí tentokrát pan premiér?

14. ledna 2021

14. # dobrázpráva tohoto roku: Sněmovna USA schválila 232 hlasy ústavní žalobu na D. Trumpa. Senát USA ji musí schválit dvěma třetinami. Nikdo není nad zákonem, jak řekla N. Pelosi. Sledují @AndrejBabis, @HradOfficial, @PREZIDENTmluvci co je čeká, když nezačnou dodržovat zákony?

Konečně se probouzí samočistící proces americké demokracie. Po vítězných volbách bude možno napravit hlavu i našemu lamači ústavy. Očekává se, že se pokusí podpořit Babiše. Nepověří-li sestavením vlády toho politika, který  mu dokáže představit většinovou koalici schopnou vlády, měla by být i na Zemana  konečně podána ústavní žaloba.

15. ledna 2021

15. # dobrázpráva tohoto roku: Policie má další svědky k neoprávněně čerpané dotaci na toastový chleba. Bývalý provozní ředitel a jednatel dodavatele technologií již vypovídali. Další budou vyslechnuti pravděpodobně až po volbách, až policie bude moci vyšetřovat @AndrejBabis.

Lidsky chápu obavy vyšetřovatelů, kteří se obávají konat v kauzách současného premiéra. Bohužel je jich příliš mnoho, aby se daly přehlédnout. A horečnatá aktivita policie ČR při buzeraci řadových občanů činí pachuť z její nečinnosti při vyšetřování mocných tím výraznější.

16. ledna 2021

16. # dobrázpráva tohoto roku: Pořád můžeme být na něco právem pyšní. V 16:00 zahájí mač West Ham s Burnley. Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem šíří českou pověst stejně jako Matěj Vydra. Kluci, díky za vaše výkony!

Politická situace je zoufalá, zdravotní vyhlídky nevábné a ekonomická budoucnost tristní. Ale můžeme se těšit z výkonů našich vědců, sportovců, umělců. Mnozí z nich jsou celosvětově uznávanými machry svých oborů.

17. ledna 2021

17. # dobrázpráva tohoto roku: @TelevizeNova se po letech posluhování trestně stíhanému premiérovi ve střetu zájmům, @AndrejBabis vrátila k poctivému zpravodajství. Díky za reportáž o kolapsu rezervačního systému. Máte náš respekt, asi vás začneme znovu sledovat!

Jsem si vědom toho, že se jednalo o jedinou reportáž. Beru to ale jako náznak změn poměrů, kterých si je vědomo vedení Novy. A změny poměrů je nám zoufale třeba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *