Souhrn 6. týdne

1. únor 2021

32. #dobrázpráva tohoto roku: Plzeňské státní zastupitelství vstupuje do vleklého soudního sporu fiktivní mluvčí M. Haška. Jana Mrencová, intrikářka pracující pro lánského povaleče, ČSSD, KSČM, ODS a VV se úspěšně vyhýbá stáním a brání ukončení konkurzu na více než 18 mil. Kč.

Neobvyklý krok Plzeňského státního zastupitelství, ale s ohledem dosavadní snahu Jany Mrencové vyhnout se spravedlnosti zásah velice logický. Je zvláštní, jak jedinci s absencí morálky napříč politickým spektrem úspěšně spolupracují ve snaze se pokoutně obohatit.

2. únor 2021

33. #dobrázpráva tohoto roku: Podle nového průzkumu agentury Median poklesly preference #profikorupčníhnutíANO na 26,5%, koalice Piráti/STAN má 25 %, koalice SPOLU 18,5%. Bohužel by se do parlamentu dostali i partneři @AndrejBabis z SPD, ČSSD a KSČM. Demokracii chybí 6,5% voličů.

Zatím nemáme vyhráno, podle tohoto průzkumu stále nelze seskládat demokratickou vládnoucí koalici. Ale nic není ani prohrané, protože před rokem nám v průzkumech stejné agentury chybělo téměř dvojnásobek hlasů. Jsme na dobré cestě.

3. únor 2021

34. #dobrázpráva tohoto roku: Ústavní soud po 20 letech vrací hlasům všech voličů stejnou váhu. Co Pavel Rychetský pro Zemana spoluzavinil, to pomáhá dnes odstranit. Další oposmluvní pohrobek přestane škodit demokracii, občanům, zemi.

Být ve své vlasti voličem druhé kategorie nikomu nepřidá na pocitu spravedlnosti. Vítám proto rozhodnutí Ústavního soudu. Pro sýčky dodávám – jaká bude práce poslanců na nové podobě volebního zákona uvidíme. A těm kteří tvrdí, že neseskládáme po volbách stabilní vládní koalici bych rád něco připomenul. Každý z nás má nějakým způsobem ovlivněný život svým původem, vzděláním, zdravotními handicapy. Nikdo z nás ale nemá jinou možnost, než s tím žít. A proto platí, že co voliči zvolí, s tím musí politici pracovat. Jestli to nedokáží, prozradí to mnoho o jejich schopnostech, tedy neschopnostech. A to bude napovídat, jestli je příště volit, či nevolit.

4. únor 2021

35. #dobrázpráva tohoto roku: Sněmovní zahraniční výbor odsoudil represe vůči demonstrantům. Dále vyzval Rusko k propuštění politického vězně Alexeje Navalného a k dodržování principů právního státu.

Po dlouhé době musím pochválit i sněmovnu za její zásadové stanovisko k porušování lidských práv Kremlem.

5. únor 2021

36. #dobrázpráva tohoto roku: Babiš mladší potvrzuje únos na Krym a že rozhovor neposkytl pod nátlakem. Kdo tedy byl tou hyenou nad šachovnicí, @AndrejBabis ?

Andrej Babiš mladší byl po svém únosu na Krym vypátrán investigativci ve Švýcarsku u své matky. Jeho otec, jak je jeho zvykem, místo své obhajoby reagoval osočováním. Policie ČR, tak jako pravidelně v kauzách premiéra, zřejmě dodnes neoslovila bílého koně Andreje mladšího. Reportéři jej znovu navštívili, a on přibližně po roce opakoval svá tvrzení. Není nad to, mít milujícího otce.

6. únor 2021

37. #dobrázpráva tohoto roku: Tomio Okamura byl odsouzen omluvit se za lži zveřejněné o europoslancích Svobodovi a @TomasZdechovsky Obvodním soudem pro Prahu 1. Možná dojdeme k časům, kdy bude normální nelhat. Nevíte, čím budou pak získávat voliče Mlaus, Babiš, Šlachta a Pitomio?

Dehonestující sprosté lži, standardní politický nástroj Tomia Okamury, narazily u soudu. Zatím nepravomocně, ale už je odsouzený. Po několika letech zdržování a mnoha soudních stáních se omluví. Bohužel tou dobou už tato omluva bude málo platná těm, které Okamura uštknul svým jedovatým jazykem.

7. únor 2021

38. #dobrázpráva tohoto roku: Tentokrát jen pro historicky nejhorší kraj – jsme svobodní, zbavili jsme se Babiše! Předpověď počasí na Seznamu varuje před ledovkou a sněžením podle krajů, s předpovědí pro Karlovarský kraj se nezdržují. Vím, že je to omyl, ale zní to tak krásně…

Vím, že jen omylem vypadl v jednom článku redakci Seznamu Karlovarský kraj, a svou chybu opravili během několika málo minut. Ale s ohledem na pacienty umírající v přetížených nemocnicích našeho kraje, kterým nesmí pomoci nejbližší zahraniční nemocnice aby nebyla ještě více pošramocena beztak špatná pověst našeho best in covid derniéra jsem nemohl odolat svému smyslu pro humor. Ostatně, obyvatelé kraje historicky nejhoršího ve všem hořce žertují o připojení se k Německu, nebo vyhlášení samostatnosti.

Tak to berte jen jako černý humor nehodného pisatele.

Anebo to je takové nechtěné Mene tekel určené nějakému dnešnímu Belsazarovi?

Počkejme a uvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *