Souhrn 12. týdne

14. března 2022

73. #dobrázpráva tohoto roku: Ruské armádě dochází síly, zdroje i motivace. Úmrtí nejvyšších velitelů v moderních válkách je velice vzácné. Ztráty ruských generálů a plukovníků vypovídají o jejich osobní snaze zvrátit bezvýchodnou situaci svých jednotek.

Zdroj

Ty tam jsou časy, ve kterých král v čele vojsk své rytíře vedl do boje jako slavný Jan Lucemburský. Kolik generálů zemře v boji dnes? Častějším důvodem úmrtí je infarkt po obdržení špatných zpráv o poklesu cen akcií generálem drženým.

Ruská armáda k dnešku ztratila už tři. To není nestandartní ani zvláštní, to se naprosto vymyká očekávání. Chaos v řadách ruské armády musí být naprosto výjimečný až nepředstavitelný, když se tolik vysokých důstojníků dostane do styku s nepřítelem.

15. března 2022

74. #dobrázpráva tohoto roku: Stačí fámy o čínské pomoci Rusku, a strach ze sankcí přivodí čínským akciím propad cca 52 miliard dolarů. Proč by si Čína pálila prsty? Rusko si tu svou kaši bude muset vyžrat samo. Až do dna. Čína pak přijde ohlodat zbytky.

Zdroj

Proč by měla Čína pomáhat Rusku? Aby proti sobě poštvala celý svět? Ó ne, soudruzi z Pekingu nejsou tak hloupí. Až na slovní proklamace budou sledovat vývoj situace, oslabení západu a rituální sebevraždu Ruska. Na jeho mršině pak začnou hodovat.

16. března 2022

75. #dobrázpráva tohoto roku: Premiéři Polska, Slovinska a České republiky navštívili Kyjev. Podpora Ukrajiny, pohovory s prezidentem a premiérem Ukrajiny čelící ruské válečné agresi a pokusu o okupaci, to není prázdné gesto. Děkujeme, pane @P_Fiala!

Zdroj

Nebojme se českého předsednictví EU. Máme tentokrát v čele politiky, kteří to zvládnou. Prozatím prochází jak nůž máslem krizí, která naši zemi po pádu komunismu ještě nepotkala. Nelžou, nezneužívají dotace, neskrývají se v cukrárně za kremrole ale konají svou vlastní, sebevědomou a cílevědomou politiku.

17. března 2022

76. #dobrázpráva tohoto roku: Mezinárodní soudní dvůr v Haagu nařídil Rusku ukončit válku na Ukrajině. Rusko s jistotou limitně se blížící nule neposlechne. Jeho izolace a propad do ekonomického středověku se tím ovšem jen urychlí.

Zdroj

Po řadě států, finančních institucí, sportovních svazů, nadnárodních koncernů se do boje proti odpudivému a barbarskému agresorovi zapojil i Mezinárodní soudní dvůr v Haagu. Pokus o okupaci a podmanění si Ukrajiny je projev raně středověké mentality a naprosto se vymyká našemu století a míře civilizace obvyklé v Evropě.

Středověk neskončil, středověk trvá – díky Rusku.

18. března 2022

77. #dobrázpráva tohoto roku: Peking nepodpoří Moskvu proti celému světu. Proto Lavrov cestou do Číny otočil letadlo? To je pro Putina poslední rána.

Zdroj

Kreml tolik spoléhal na podporu Pekingu. Předjednal si termín pro svou speciálně barbarskou válečnou operaci, aby Číně nepoškodil propagandu pod pěti kruhy. A teď zní z Pekingu náznaky podpory napadené Ukrajině? Putin ochutnal své vlastní ovoce podané čínskou rukou.

19. března 2022

78. #dobrázpráva tohoto roku: Do neinvestiční kategorie už přeřadila Rusko jak ratingová agentura Fitch, tak Moody‘s. Nejnověji snížila úvěrový rating Ruska Standard & Poor‘s ze stupně CCC na CC. Válka proti Ukrajině se Putinovi začíná vyplácet!

Zdroj

Úvěrový rating potenciálním investorům prozrazuje pravděpodobnost splacení úvěru ve stanovených termínech a částkách. Tím je ovlivněna dobrá vůle věřitele úvěry poskytnout stejně jako tvrdost podmínek úvěrů. Vyšší rating předznamenává nižší úroky. Rating ve spekulativním pásmu značí, že do dluhopisů daného subjektu nemohou investovat velcí institucionální investoři.

Přeloženo do češtiny – zájem poskytovat Rusku úvěry bude raketově klesat, zatímco úroky za tyto úvěry porostou ještě rychleji.

20. března 2022

79. #dobrázpráva tohoto roku: Prvním politikům dochází, že vyhlášení sankcí Rusku je jen úvodní krok maratónu. Nesmíme přestat, jinak nás říše zla pohltí a zničí!!!

Zdroj

Britský premiér Boris Johnson tvrdí, že se nemáme snažit po ruské invazi na Ukrajinu snažit urovnat vztahy s Ruskem urovnat, dále že Putin invazi na Ukrajinu zahájil z obav o šíření svobody a demokracie. Dalo by se s jeho slovy souhlasit.

Jen mi tak vrtá hlavou jestli si BoJo připouští, že bez brexitu by nebyl premiérem. A bude si někdy Malá Británie ochotná přiznat, kdo zaplatil kampaň pro brexit?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *