Souhrn 13. týdne

21. března 2022

80. #dobrázpráva tohoto roku: Dnes pro nikoho není problém nový zákon na míru. Zařídí to europoslanec @stanislavpolcak, čestný předseda @obcetweetuji, stačí mu zaplatit. Střet zájmů? Ne, práce politika pro lidi podle @STANcz. Dobré vědět před volbami.

Zdroj

Ve srovnání s kauzami Andreje Babiše, ANOstokou z Brna a podobných „náhodičkách a nedorozuměních“ jde vlastně o pár drobných.

Prkotina ale není nedodržování principů demokratických politiků těmi, kteří reprezentují naději na změnu. To by ona naděje mohla zajít na úbytě ještě před svou dospělostí…

22. března 2022

81. #dobrázpráva tohoto roku: Po osmi letech vyšetřování je na dotaci pro Čapí hnízdo státním zástupcem Jaroslavem Šarochem podána žaloba. Nové důkazy, noví svědci a změny ve výpovědích umožní @AndrejBabis obhájit se před soudem.

Zdroj

Řadu let šarochování máme za sebou. Řadu měsíců povolebních odkladů před podáním žaloby. Andrej Babiš parlamentem potřetí vydaný stane před soudem. Jeho obhájci budou mít jedinou šanci na výhru – nesmí připustit, aby se jejich klient dostal ke slovu. Jakmile Andrej Babiš vytasí svých tisíc vzájemně se popírajících verzí a řadu urážek pronášených předslovanštinou, je nejistá už jen výše trestu.

23. března 2022

82. #dobrázpráva tohoto roku: Po ztracených letech se konečně zajímáme, kdo a pod jakým krytím u nás z Ruska působil a pral peníze. Je čas na pořádný úklid. A začít by se mělo v Lánech.

Zdroj

Desítky fyzických i právnických osob z postsovětských zemí, zejména z Ruska si u nás nejen do nemovitostí ukládala finance, získané všemi myslitelnými i nemyslitelnými způsoby. Legálních bylo pomálu. Začínáme zjišťovat skutečné vlastníky. Od listopadové revoluce teprve až nyní činí naše země kroky, které vedou mezi kultivované evropské země.

24. března 2022

83. #dobrázpráva tohoto roku: Kotel uzavřen. V Irpini, Buči a Hostomelu jsou obklíčeny celé jednotky okupantů. Bude třeba dodat plastové pytle, nebo se vzdají?

Zdroj

Ukrajinské jednotky dobývají nazpět zemi. Po vesničkách, po městečkách, vypálenou, zničenou, ztýranou – ale opět svou vlast.

25. března 2022

84. #dobrázpráva tohoto roku: Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, ve které je Rusko vyzváno k ukončení válečných operací způsobujících humanitární krizi na Ukrajině. Kdo byl proti? Rusko a 4 jemu podobné režimy, např. Sýrie nebo Severní Korea.

Zdroj

Je Rusko samo jako kůl v plotě? Kdeže, tato prohnilá plaňka má čtyři ještě prohnilejší opory. Je to Bělorusko, na Rusku závislé. Sýrie, bez Ruska nemyslitelná. Nic neznamenající Eritrea, stojící na ruských zbraních. A vzteklinou trpící pes KLDR. Putin je věru v dobré společnosti – jeden diktátor odpudivější než druhý.

26. března 2022

85. #dobrázpráva tohoto roku: Evropská unie získala díky ruské agresi a iniciativě „nových“ členských zemí nový impuls ke svému rozvoji. Putin, úspěšně vedoucí hybridní válku proti EU ji paradoxně prohrává kvůli válce skutečné, rozpoutané na Ukrajině.

Zdroj

Kdo jiný než Pobaltí, Polsko a my má v EU zkušenosti s agresivním a nevyzpytatelným Ruskem? Kdo jiný by se měl chopit tohoto problému a pomoci jej řešit? Petr Fiala v čele české vlády se toho ujal – a dlužno přiznat, že svou příležitost zvládá se ctí.

27. března 2022

86. #dobrázpráva tohoto roku: V Polsku zazněl silný a lidský projev prezidenta USA. Rusko se vydělilo z civilizace, na jak dlouho, to záleží jen na Rusech. Musíme se bránit, stejně jako proti metastázám, proti covidu. Studená válka, železná opona je zpět.

Zdroj

Joe Biden pronesl projev, plný emocí, plný expresivních výrazů. Projev, který by se dal očekávat u jeho předchůdce. Na rozdíl od planého poštěkávání Donalda Trumpa se ale Joe Biden vyjádřil k věci a objektivně. Jen je mi líto řezníků, ti k Putinovi přišli jak slepý k houslím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *