Souhrn 10. týdne

28. února 2022

59. #dobrázpráva tohoto roku: Kyjev nepadl. Ruská invaze stále neúspěšná, jejich ztráty narůstají. Zbraně, munice, zdravotnický materiál i krev proudí na Ukrajinu z celé EU i NATO. Ruská měna a hospodářství se začíná hroutit. Dávám Putinovi den, maximálně dva.

Není v moci okupantů srazit na kolena obránce vlasti jedním rychlým útokem. Každý další den bojů, který Ukrajinci zvládnou, dostává Ruskou armádu do bezvýchodné situace.

1. března 2022

60. #dobrázpráva tohoto roku: Soudní tribunál v Haagu začne prošetřovat ruské válečné zločiny spáchané během invaze na Ukrajinu. Soudní líčení by se mělo konat v Norimberku, nemyslíte? Tradice by se měly dodržovat.

Zdroj

Válečné zločiny spáchané Ruskem se už v Haagu vyšetřují. Po sestřelení civilního letadla dojde brzo i na genocidu Ruskem páchanou na Ukrajině. Nedělám si iluze o vydání viníků Kremlem, ale celá řada Rusů nebude moci opustit svůj Mordor.

2. března 2022

61. #dobrázpráva tohoto roku: Technicky vzato Rusko zbankrotovalo. Bylo totiž zakázáno cizincům splácet úroky z dluhu. Devizy docházejí. Ruský vládní dluh přesáhl 2.000 USD na obyvatele. Náprava bude trvat desetiletí, když se s ní začne ihned. Jinak…

Zdroj

Rusko se rozhodlo získat zpět postavení světové supervelmoci. Putin ale příliš šlápl na plyn, a popojel v čase dál než chtěl. Rusko se stává obrem na hliněných nohou, jako bylo po celá staletí.

Je tedy tam, kam patří.

3. března 2022

62. #dobrázpráva tohoto roku: Totální podpora napadené Ukrajině na Mimořádné schůzi Valného shromáždění OSN. Proti rezoluci hlasovalo Rusko, Bělorusko, Sýrie, Eritrea a Severní Korea. Do dobré společnosti přivedl Putin Rusko. Je tam, kam mentalitou patří.

Zdroj

Režimy loupežnické podpořily na Mimořádné schůzi Valného shromáždění OSN Rusko, tedy režim superloupežnický. Jak říká lidové pořekadlo „Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá!“

4. března 2022

63. #dobrázpráva tohoto roku: Putinův režim se bojí vlastních občanů, bojí se masových projevů odporu vůči válce, sankcím, hospodářskému rozvratu. Čím hůř, tím líp. Jen tak dál, jdete správným směrem!

Zdroj

Zákaz demonstrací, zákaz vyjádření občanské nespokojenosti. To je pravá tvář Ruska – totalitní nedemokratické země. Země, která nebyla a není součástí evropského civilizačního okruhu. Mohla by být, ale asi nikdy nebude.

5. března 2022

64. #dobrázpráva tohoto roku: Ruským okupantům se včera nepovedlo rozpoutat světovou katastrofu ostřelováním jaderné elektrárny. Bůh chrání Ukrajinu a celý svět. Zatím.

Ostřelovat jadernou elektrárnu? Koho to může napadnout? Jedině Rusy.

Tvora hodného jména druhu homo sapiens by to určitě nenapadlo.

6. března 2022

65. #dobrázpráva tohoto roku: Na pomoc Ukrajině konečně vyráží citelná posila. Tři tisíce profesionálů z USA se zkušenostmi z ostrých nasazení. Bůh je opatruj!

Zdroj

Na pomoc Ukrajině se hlásí dobrovolníci. Někteří oficiálně, někteří neoficiálně. Ukrajina bojuje za celou Evropu, za celý svět proti barbarství, proti reliktu pravěku z Ruska a zaslouží si podporu všech lidí, celého světa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *