Souhrn 10. týdne

1. března 2021

60. #dobrázpráva tohoto roku: @AndrejBabis zabodoval. Podařilo se mu z ČR udělat rozvojovou republiku. Už nemusíme ani žebrat, v rámci své sebeobrany nám nabízí pomoc Německo. Nepomohli jsme jim s migranty, oni nám pomohou s čínským virem. S migrantem ve Strakovce nám pomůže kdo?

Od ledna žebrá Karlovarský kraj o možnost převozu nemocných do zdravotnických zařízení v Německu. Nejhorší situace je v Chebu, ale ani jinde si to nemůžeme nějak zvlášť pochvalovat. Andrej Babiš prostřednictvím svých podřízených tuto možnost ignoruje a v rámci svého neposkvrněného píár tvrdě napadá jakoukoliv zmínku o svém nezvládnutí situace. Nyní se s návrhem pomoci angažuje Německo, nabízející volné lůžkové kapacity. Jakoukoliv solidaritu jsme celé roky odmítali projevit, nyní jsme na ni odkázáni. Stydím se za to, kam jsme pod populistickým vykutáleným prospěchářem došli.

2. března 2021

61. #dobrázpráva tohoto roku: Sousedé se na nás už nemůžou dívat. Z Německa poslali do historicky nejhoršího kraje po 5.600 dávek vakcín do nemocnic ve Varech, Sokolovu a Chebu. Špatné na tom je, že s touto vládou začínáme být obecný chudý v EU…

Další projev solidarity mezi sousedy je sice pěkný, ale čekám, kdy se pro nás začne v rámci EU sbírat obnošené šatstvo, konzervované potraviny, pitná voda. A bojím se možností zneužití těchto sbírek Andrejem Babišem. Úplně vidím na všech návsích stánky Agrofertu s cedulí: Dnes v akci ke každému koupenému párku z Kostelce ryba z Bečvy nebo kus second handu

3. března 2021

62. #dobrázpráva tohoto roku: EU a USA uvalily sankce na Rusko, postižených je 7 vládních představitelů a 14 organizací zúčastněných na pokusu o vraždu Navalného. Je dobré, že obě strany Atlantiku opět hájí lidská práva. Éra trumpismu snad bude brzy zapomenuta.

Nelze myslet pouze ekonomicky, i obhajoba lidských práv a postihování jejich porušování je nutné. Mimo Ruska je v současnosti největším hříšníkem v této oblasti bolševická Čína. Mimo anexe Tibetu, o které nesmíme přestat mluvit, je aktuální genocida Ujgurů, porušování dohod uzavřených v Hongkongu a agresivní politika vůči Taiwanu. Doufám ve vyjádření světových státníků i na tato témata.

4. března 2021

63. #dobrázpráva tohoto roku: Dostaneme z EU 100.000 dávek vakcíny Pfizer. Solidarita, kterou celé roky odmítal projevit @AndrejBabis, je projevena nám. EU pochopila absolutní neschopnost chaotického mikromanagera, trestně stíhaného premiéra ve střetu zájmů a chrání nás před ním.

Itálie to nezvládla ale my jí nepomůžeme, pravil před rokem Andrej Babiš. Dnes dostaneme v rámci EU přednost v dodávkách vakcín. Proč? No přece proto, že celá Evropa vidí, jak to nezvládá právě Andrej Babiš.

5. března 2021

64. #dobrázpráva tohoto roku: Soukromý průzkum mezi známými letošními maturanty (23 tázaných) koho budou volit: 12 piráty, 9 spolu, 2 ještě neví. Za maturitu zdarma si je Babiš ale nekoupí, v tom se shodli na 100%. Z osobností všichni preferovali @DominikFeri, blahopřeji!

Nehraji si na Median, jen mne zajímalo, jak to vidí prvovoliči, které znám, tedy děti mých spolužáků a známých, nebo mladší sourozenci spolužáků mých dětí. A byl jsem opravdu příjemně překvapen.

6. března 2021

65. #dobrázpráva tohoto roku: Karlovarskému kraji v zdravotnické krizi chybělo podle průzkumu 115 lékařů a sester. Na výzvu se přihlásilo 134 dobrovolníků. Je mi ctí žít v kraji, který je historicky nejhorší ze všech a kde pořád něco říkáme. Fungujeme tobě navzdory, @AndrejBabis!

Lidská solidarita, obětavost zdravotníků a dobrovolných pomocníků je nezměřitelná. O to silnější je kontrast s chaosem a vypočítavostí našich vládních představitelů.

7. března 2021

66. #dobrázpráva tohoto roku: #vládajelit objednala za 15 milionů 10.000 balení ivermektinu a @AndrejBabis je chce rozeslat praktickým lékařům. Kdo se parazitem nakazil od koně, má možnost se odčervit. Řešení čínského viru očkováním stále nedotaženo, to není tak důležité.

Politická rozhodnutí přijímaná na základě informací kolujících na sociálních sítích je jediný způsob řízení vlády uznávaný a provozovaný Andrejem Babišem. Podle toho to u nás vypadá.

Já jsem byl celý svůj život ochoten pomáhat jiným, ale styděl jsem se sám přijímat pomoc. Bral jsem to jako projev své vlastní neschopnosti. S věkem se to asi změní, ale zatím to tak stále cítím. A teď se stydím za nás všechny, za celou naši zemi, protože nejsme schopni zvládnout čínský virus na úrovni našich sousedů. Nepřijmeme děti prchající před válkou, trpící ve stanových táborech. Nepomůžeme v boji s čínským virem přátelům z EU, ale budeme zneužívat jejich daně na dotace pro našeho multimilionáře. Ano, je mi z nás stydno.

Rád bych k tomu poznamenal ještě něco. Všichni víme, kdo a co jsou Andrej Babiš a Miloš Zeman. Kdo chtěl, ten si o nich zjistil relevantní informace snadno, věděl co se od nich dá čekat. Volil je jen ten, kdo je volit chtěl. Vymlouvat se na neznalost kandidátů při volbách je nesmysl, kdo to říká, ten se jen stydí přiznat ke své volbě. Jejich voliči je volili a budou je volit znovu, anebo jiné, jim podobné stvůry. Nelze jim to vyčítat, mají demokratické právo na svůj hlas. Ale pozor, těchto voličů je pouze třetina.

Kým byli tedy ve skutečnosti zvoleni oba Zembišové? Díky jejich nevoličům. Díky všem, kteří nebyli v rámci celku ochotni překousnout porážku Fischera, Horáčka aj. a nedali své hlasy Drahošovi. Totéž platí o parlamentních volbách.

A já se upřímně děsím možnosti, že na podzim dopadneme stejně. Už dnes je svět sociálních sítí plný hlasů typu nedokážu volit SPOLU kvůli ODS; TOP 09; KDU-ČSL; proto že jsou ochotní složit koalici s Piráty. Lidé jako je např. Jan Zahradil nepromeškají žádnou příležitost, aby si nekopli tu do topky pro EUR nebo vztah k EU, tu do KDU-ČSL kvůli víře anebo postoji k dalajlámovi, tu do Pirátů protože kdo chce psa bít, hůl si najde. Fanoušci Zahradilů spolu s příznivci Babiše, bolševiků nebo nahnědlých tříkolek pilně rozdmýchávají plameny vášnivých bojů mezi nevoliči profikorupčního hnutí ANO. A netýká se to pouze ODS, stejné typy má mezi svými příznivci každá strana, přiznejme si to alespoň v duchu.

Ano, ANO vyhraje díky vám, kteří je nevolíte, ale nejste ochotni pochopit, že pro znovuzvolení Andreje Babiše jste důležitější, než jeho voliči.

Prosím, chovejme se pro tentokrát jako dospělí a zodpovědní lidé, vydržme to alespoň do voleb. Já se totiž za svou zemi a její obyvatele už dál stydět nechci. Je to opravdu hrozný pocit.

Jedna odpověď na “Souhrn 10. týdne”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *