Souhrn 23. týdne

31. května 2021

151. #dobrázpráva tohoto roku: Pavel Nevtípil definitivně uzavřel vyšetřování Čapího hnízda. Předal spis státnímu zástupci Jaroslavu Šarochovi a navrhl obžalovat Janu Mayerovou a @AndrejBabis. Paviání vřískot „Kámpááň“ za 3, 2, 1…

Podruhé ukončené vyšetřování poměrně jednoduchého dotačního podvodu, provázené odchodem Pavla Nevtípila od policie dostal na stůl známý váhavý střelec Jaroslav Šaroch. S ohledem na chystaný odchod Pavla Zemana z postu nejvyššího státního zástupce můžeme jen doufat, že studium spisu bude panu Šarochovi trvat alespoň do voleb.

1. června 2021

152. #dobrázpráva tohoto roku: Ruské centrum špionáže v Praze bylo rozpuštěno. Celkem 141 jich muselo odjet ve třech etapách. Oběť našich dvou občanů ve Vrběticích nebyla úplně marná. Uvědomme si, že jsme na dlouho nejčastějším cílem nejen hybridních operací. Kreml nezapomíná!

Konečně byla zrušena základna špionážních operací proti celé demokratické Evropě. Označení za nepřátelský stát není ze strany Moskvy jen gesto, teď nás tak opravdu vidí. Předtím pro ně bylo Česko území, kterého se dočasně musel imperátor Putin vzdát. To se změnilo. Shodou okolností jsme je zesměšnili a přinutili k přijetí veřejné potupy. To je pro ně bolestnější než nutnost vybudovat nová centra pro zpravodajce.

2. června 2021

153. #dobrázpráva tohoto roku: @AndrejBabis, jeho neoprávněné čerpání dotací, střet zájmů a jiné kauzy nebudou vyšetřovat čeští, ale evropští žalobci. Máme naději na spravedlnost. Úřad evropského veřejného žalobce jen tak snadno nezaklekne ani ministryně nespravedlnosti.

To je nad jiné důležitá okolnost. Ačkoliv Andrej Babiš doposud úspěšně zpochybňoval své kauzy a pomocí do státní správy dosazených ANOkukaček oddaloval, zpomaloval a narušoval vyšetřování svých přečinů, nastupuje nový sekáč.

A ten se nezakecá…

3. června 2021

154. #dobrázpráva tohoto roku: Slováci neztratili rozum, jak se původně zdálo podle zpráv. Jen tři tisíce lidí se zaregistrovalo k očkování Sputnikem, vakcínou ruské provenience. 197 tisíc dávek bude zřejmě muset spotřebovat Matovič, jinak to nevidím.

Faktem zůstává, že se Sputnikem je na světě víc starostí, než radostí. Je to asi jediná vakcína, ze které bolí hlava nejen tvůrce, a to i bez její aplikace.

4. června 2021

155. #dobrázpráva tohoto roku: Trestní stíhání Vratislava Mynáře z dotačního podvodu pokračuje. Stížnost mu byla zamítnuta. Vyšetřovaný kancléř bez důvěry, @PREZIDENTmluvci bez vychování, #prezident_vlastizrádce, vrchní oborník defraudant. Čistá sestava. Přímo reprezentativní.

Vlekař nezapře svůj původ. Upoceně se snaží vylhat z porušování zákonů stejně jako ze svého problému s neudělenou prověrkou. Není rok, aby na něj něco nevyplulo. Miloš Zeman podobné obskurní existence snad záměrně vyhledává, aby v jejich společnosti vypadal lépe.

5. června 2021

156. #dobrázpráva tohoto roku: Další průzkum od IPSOSu potvrdil předvolební trend. Obě demokratické koalice v čele, #profikorupčníhnutíANO až třetí! Na pohodlné složení koalice s většinou dosáhneme. Jen nepolevit a nerafat se mezi sebou!

Po přepočtu na mandáty je evidentní, že pirstan a spolu budou mít pohodlnou většinu ve sněmovně. I v případě jakýchkoliv podrazů ze strany Miloše Zemana znamená jediné – odstavení Andreje Babiše od vesla, a reálnou možnost ústavní žaloby na prezidenta. Začínám se těšit na podzim.

6. června 2021

157. #dobrázpráva tohoto roku: @PiratskaStrana podala předžalobní výzvu na @AndrejBabis, který opět lhal o migrantech a zdanění bytů. Bránit se i soudně proti lžím je správná cesta. Vraťme slušnost, morálku a principy do politiky a života!

Nelze ustupovat a trpně mlčet. Je potřeba se bránit lžím a urážkám, což je jediný způsob komunikace, který bezchybně a dlouhodobě zvládá a používá Andrej Babiš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *