Souhrn 4. týdne

18. ledna 2021

18. #dobrázpráva tohoto roku: @skodacz nebude sponzorem MS pořádaným v Bělorusku. Děkuji za toto rozhodnutí. Občané bývalého totalitního ČSSR si nejlépe uvědomují, jak potěší solidarita a podpora ze zahraničí. SVOBODA BĚLORUSKU !!!

Přes nesvobodné volby a neutuchající občanské protesty mělo být Bělorusko jediným pořadatelem MS v hokeji. Přerušení 28 let tradice sponzoringu přimělo IIHF k odnětí pořadatelství MS Bělorusku.

19. ledna 2021

19. #dobrázpráva tohoto roku: Senioři z Popovic a Podolí na Slovácku mají za sebou vakcinaci. Doma je navštívil očkovací tým, který je registroval na místě na základě údajů od samosprávy. Je vidět, že improvizace a nespoléhání se na #vládajelit je do voleb naše jediná cesta.

Jak přežít pod naší neschopnou vládou do voleb? Spoléhat se jen sám na sebe. Na jaře jsme šili roušky. Dnes organizují kraje a samosprávy vakcinaci. Andrej Babiš dokáže jen urážet oponenty a chlubit se cizím peřím.

20. ledna 2021

20. #dobrázpráva tohoto roku: Kriminálka Vsetín začala po úniku jedů do Bečvy konečně vyšetřovat zaměstnance v DEZA. Začala ale nepovolenými prohlídkami mobilů a hledáním toho, kdo o havárii informoval média. Určitě nekryjí @AndrejBabis a jeho @KoncernAgrofert, o tom není pochyb.

Zajímalo by mne, které státní zastupitelství povolilo prohlídky mobilů zaměstnanců DEZY. Naopak není doposud vyšetřována havárie v jejím provozu. Po likvidaci vzorků odebraných rybáři z Bečvy, které provedli pracovníci ČIŽP, je to další nestandardní krok státní správy, která se snaží zametat stopy okolo ekologické havárie na řece Bečvě. Kolik dalších důkazů potřebujeme o střetu zájmů Andreje Babiše?

21. ledna 2021

21. #dobrázpráva tohoto roku: Prezident Biden v den inaugurace podepsal téměř 20 výnosů, kterými vymazal Trumpa z dějin. USA je např. zpět v Pařížské dohodě i WHO. USA má opět prezidenta, nebezpečný kašpar je na Floridě.

Joe Biden, 46. prezident USA zvrátil hned v den své inaugurace téměř všechny nedomyšlené pokusy svého předchůdce a započal cestu návratu své země do postavení, které jí náleží. J. Biden si je plně vědom zodpovědnosti plynoucí z postavení USA jako světové velmoci. Jeho kroky alespoň zatím většinově odpovídají politice předcházejících konzervativních prezidentů z republikánské strany, na rozdíl od rozhárané praxe D. Trumpa, který se svým republikánstvím a konzervatizmem pouze planě holedbal.

22. ledna 2021

22. #dobrázpráva tohoto roku: Jsme světoví! @lubomir_volny se pere, do sněmovny jej přivedl @tomio_cz, ale nenávist v lidech rozpoutává @AndrejBabis a lánský povaleč se svými pohůnky, že @PREZIDENTmluvci? Pamatujme na to všichni při volbách a následující ústavní žalobě na Zemana!

Ostuda kterou předvedl poslanec Volný v přímém přenosu je zaviněna Tomiem Okamurou, který jej do sněmovny přivedl, dále voliči, kteří amorálnímu obchodníku s chudobou dali své hlasy, ale zejména těmi, kteří vyvolávají dlouhodobě rozpory mezi našimi občany. Jsou to Zeman a Babiš, špatně vykonávající úřady prezidenta a premiéra.

23. ledna 2021

23. #dobrázpráva tohoto roku: Dobrý člověk ještě žije. Doporučuji přečíst rozhovor s @ komikom1. Děkuji za to, že jsem ho díky twittru poznal.

DeníkN dne 19. 1. 2021 vydal rozhovor s člověkem, který se stará o svého otce a měl ve své péči i přednedávnem zesnulou matku. Sám má nemalé zdravotní problémy, ale neztratil svůj charakter, smysl pro povinnost ani lásku k rodičům. Mirek je jedním z těch, kteří slovu člověk dávají lidský a hluboký náboj. Rozhovor s ním ze srdce doporučuji přečíst. Stojí za to.

24. ledna 2021

24. #dobrázpráva tohoto dne: Statisíce lidí v 90 městech napříč celou zemí v mrazech jak z ruského filmu demonstrovaly nejen pro Navalného, ale pro Rusko a proti Putinovi. Více než 1300 zadržených, tisíce zraněných. Země se vzbouzí a vzpouzí diktátorovi.

Změna v Kremlu je nutnou podmínkou pro větší bezpečnost v celé Evropě, ale zejména na Ukrajině, v Moldávii a Gruzii. Nedělám si iluze o Navalném. Nepředpokládám vrácení Krymu Ukrajině ani příliš vstřícné kroky vůči ostatním sousedům nebo EU. V době přebírání moci ale nebude pozornost moskevských jestřábů upřena za hranice Ruska natolik, jak je tomu dnes. Dočasné snížení intenzity hybridní války a podpory páté kolony na našem území nám ale dá trochu vydechnout a věnuje čas připravit se na další ataky z Kremlu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *